info@restaurantfolkerts.nl 0515 54 15 90

ARRANGEMENTEN

Iets te vieren? Kom gezellig langs bij ons in het restaurant! Wij beschikken over een beneden en bovenverdieping met verschillende mogelijkheden. De bovenverdieping is alleen bereikbaar per trap.

SHARED LUNCH

vanaf 15 personen

Nadat ieder van een kopje soep heeft genoten, staat de shared lunch in het teken van delen. Luxe belegde broodjes worden op tafel gezet zodat iedereen 3 verschillende, lekkere broodjes per persoon kan uitkiezen.

Soep naar keuze
Tomaten-paprikasoep met kip, Pecorino, brood en kruidenboter

Mosterdsoep met Friese droge worst, bosui, brood en kruidenboter

Soep van de maand met brood en kruidenboter

Assorti broodjes met
Brie, honing en walnoten
Gerookte zalm met Griekse yoghurt, avocado, tomaat, komkommer en dille
Carpaccio, pesto, geraspte Reypenaer kaas, sla en truffelmayonaise
Gerookte kipfilet, omelet reepjes, bacon, kaas, rode ui en mosterd-dille saus
Kip kerrie, ham en kaas

21,50 p.p.

BORRELEN

vanaf 15 personen

Borrel arrangement A
Kaas assorti (2)
Vlees assorti (2)
Komkommer
Olijven
Spaccatini met pesto
Borrelnootjes

5,50 p.p.

Borrel arrangement B
Kaas assorti (2)
Vlees assorti (2)
Caprese spiesje
Wrap met carpaccio
Meloen met ham
Olijven
Borrelnootjes
Spaccatini met pesto

10,50 p.p.

Los bij te bestellen:
Gemengd bittergarnituur 1,10
Bitterballen 0,90
Vegetarisch bittergarnituur 1,10
Vegan bittergarnituur 1,10
Broodplankje 3,65

Liever op eigen locatie maar wél met onze hapjes? Vraag naar de mogelijkheden!

HIGH TEA

vanaf 15 personen

Met hartige gerechtjes zoals bijvoorbeeld:
kopje soep, mini broodje’s zalm en carpaccio, sandwich gerookte kip en warme bladerdeeg hapjes

en zoete lekkernijen zoals bijvoorbeeld:
muffins, scones, vers fruit, wraps, chocolade en stukjes huisgemaakte monchoutaart

Inclusief onbeperkt keuze uit diverse theesoorten

24,95 p.p.

SHARED DINING

vanaf 15 personen

Shared dining is een compleet diner dat bestaat uit kleine voorgerechtjes waarbij je niet de hele avond op dezelfde plek aan tafel hoeft te zitten. Daarnaast wordt er een hoofdgerecht naar keuze uitgeserveerd en is er een proeverij aan dessert.

Proeverij van voorgerechten:
Carpaccio, gerookte zalm, gebakken knoflook champignons, gamba’s en brood met smeersels

Hoofdgerecht naar keuze:
Biefpuntjes met roerbakgroente in teriyaki saus

Kipsaté met pindasaus, kokosrijst, seroendeng en cassave

Varkensfilet, rosé gebakken, met spekjes, Amsterdamse uien relish, pepersaus en Riperkrite kaas

Kabeljauw ingerold in rauwe ham met pesto, olijven, rode ui en zongedroogde tomaatjes

Portobello met basilicum risotto, aubergine en geroosterde paprika bruschetta

Proeverij van nagerechten:
Verrassing van de chef

39,95 p.p.

BUFFET

vanaf 20 personen

Een buffet is een informeel diner waarbij je van meerdere gerechten wat kunt proeven. Hierbij
hoef je niet de hele avond op dezelfde plek te blijven zitten wat het extra gezellig maakt.

Voorgerecht
2 salades naar keuze met stokbrood en kruidenboter

of

Soep naar keuze met stokbrood en kruidenboter


Hoofdgerecht
keuze uit 4 van de onderstaande gerechten

Vleesgerechten
Varkenshaas in champignonroomsaus
Kipsaté in pindasaus
Kipfilet met brie, heksenkaas, zongedroogde tomaatjes en rucola
Runderstoofpotje gestoofd in bockbier
Spareribs

Visgerechten
Kabeljauwfilet in ham met zongedroogde tomaatjes, rode ui en olijven
Scholfilet bestreken met knoflook en citroen, met risotto van orzo, venkel, courgette en spekjes

Vegetarische gerechten
Portobello gevuld met basilicum risotto en aubergine met geroosterde paprika bruschetta
Courgette lasagne met courgette, groenten, tomatensaus en vegan feta


Nagerecht

Grand dessert
proeverij van diverse nagerechten

37,95 p.p.

3 GANGEN DINER

vanaf 15 personen

Bij een 3-gangen diner worden de voor-, hoofd- en nagerechten naar keuze uitgeserveerd.
Je kunt zelf een keuze maken uit gerechten, maar kunt het natuurlijk ook aan ons overlaten. Wij helpen je graag met het maken van een juiste opbouw en verantwoorde samenstelling van het menu. De prijs van het menu kan variëren door de gemaakte keuzes.

Het keuzemenu is te reserveren vanaf 15 personen.

Voorgerecht naar keuze:
Tomaten-paprikasoep met kip, Pecorino, brood en kruidenboter

Mosterdsoep met Friese droge worst, bosui, brood en kruidenboter

Soep van de maand met brood en kruidenboter


Hoofdgerecht naar keuze:
Kipsaté met pindasaus, kokosrijst, seroendeng en cassave

Varkensfilet, rosé gebakken, met spekjes, Amsterdamse uien relish, pepersaus en Riperkrite kaas

Kabeljauw ingerold in rauwe ham met pesto, olijven, rode ui en zongedroogde tomaatjes

Portobello met basilicum risotto, aubergine en geroosterde paprika bruschetta

Jägerschnitzel met ui, spek, champignons, paprika en pepersaus


Nagerecht naar keuze:
Jopie’s toetje met een blondie van Fryske dúmkes, chocolade mousse en suikerbrood ijs

Dame blanche met 3 bollen vanille ijs, chocoladesaus en slagroom

Crème brûlée van witte chocolade en vanille

35,50 p.p. (bovenstaand menu)